Salutació

Us esperem a Reus els dies 9 i 10 de juny de 2023, al Palau de Congressos FiraReus events, on celebrarem la XXVII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria.

Acollim aquest esdeveniment amb il·lusió renovada, tot recordant la nostra primera reunió a la Ciutat de Reus l'any 2000, on es va estructurar un programa innovador tant a nivell científic com també cultural. Recollim ara el nostre propi testimoni organitzant una nova edició que, a més d’un elevat contingut científic, mantingui la visió social de retrobament de nous i vells companys.

El programa científic s'estructurarà en el format habitual de les reunions de la nostra Societat, que ja són tradició i garantia d'èxit amb taules rodones sobre temes d'actualitat, tallers pràctics, simposis científics i presentació de treballs en forma de comunicacions o pòsters.

A més, donat que les nostres reunions són un important punt de trobada de les noves i velles promocions de pediatres, seguirem la línia de l’anterior edició de Lleida on es va celebrar la primera reunió de tutors MIR de pediatria i intentarem donar-li una nova posada en valor. Per aquest motiu, juntament amb una segona reunió de tutors, aquest any estructurarem una primera trobada dels residents MIR de pediatria de Catalunya perquè debatin diferents aspectes relacionats amb la docència, recerca, aspiracions professionals i la seva percepció de la residència.

Fem una crida a una participació activa i massiva, que serveixi per prendre el pols a la pediatria catalana, a través de les experiències clíniques i de recerca defensades en els treballs presentats. Com és habitual, es premiaran les millors presentacions.

En aquesta edició volem també rememorar la figura d´un il·lustre pediatre de la ciutat, el Dr. Alexandre Frias i Roig que va aconseguir disminuir de forma molt significativa la mortalitat infantil als anys 20 del segle passat a la nostra ciutat a traves de la promoció d´hàbits saludables, de la lactància materna i l´educació de les famílies. Esperem que el record d'aquesta figura històrica interpel·li tutors i residents de pediatria, per somiar amb noves fites que entenguin la innovació com un valor bàsic de la nostra professió i somiïn en un futur professional millor.

Esperem també que pugueu gaudir de la gastronomia i la cultura locals durant la vostra estada a Reus aquests dos dies de finals de la primavera. Reus és una ciutat acollidora i amable, amb un modernisme arquitectònic destacable i una àrea de restauració molt viva al cor de la ciutat històrica.

Us esperem amb il·lusió. No falteu a la cita amb el futur proper.

Joaquín Escribano Subias
President del Comitè Organitador

Dates d'interès

LÍMIT PRESENTACIONS ABSTRACTS I COMUNICACIONS:

AMPLIAT: 28 de febrer de 2023

LÍMIT INSCRIPCIONS:

1 de juny de 2023

Seu

Fira de Reus
Fira de Reus
Av. de Bellissens, 40
43204 Reus, Tarragona
977 326 363
https://www.firareus.com/